Plaats de Wereld ook de gelegenheid voor dagbesteding en begeleiding: we zijn ook een werk- én pleisterplaats als je een steun in de rug nodig hebt om de draad weer op te pakken, anderen te leren kennen en te ontdekken hoe je jezelf kunt ontwikkelen.

We bieden een plek waar mensen zich welkom en gewaardeerd voelen. Het doet er niet toe of je een stevige beperking hebt of het maatschappelijk helemaal hebt gemaakt, of je een dik inkomen hebt of juist tot de minima behoort, Drent bent of nieuwkomer….. Bij ons doet een gemeleerd gezelchap mee: met plezier trekken we samen op in een gevarieerd weekprogramma. Afhankelijk van de steun en begeleiding die je nodig hebt, bieden we dagbesteding en laagdempelige activiteiten. Naast educatie rond wereldburgerschap en duurzaam leven, de dorpstuin en het atelier bieden we dan ook vanaf 2015 dagbesteding en begeleiding.

De eerste groep die gebruik maakt van dit aanbod is een groep leerlingen van de dovenschool van Kentalis: heel bijzondere kinderen die naast hun doofheid ook verstandelijk beperkt zijn. Zij lopen stage bij ons in de tuin en het atelier.

Heb jij ondersteuning nodig of ken je mensen die op zoek zijn naar een leuke plek voor dagbesteding of begeleiding, dan sturen we graag meer informatie toe of maken een afspraak. Meer Informatie Dagbesteding of vraag om meer informatie via onze contactpagina.


Voor groepen vrijwilligers die samen op reis gaan naar een project in het buitenland verzorgen we een reisvoorbereidingstraining en desgewenst begeleiden we de reis.

De resivoorbereidingstraining bestaat uit interactief leren wat intercultureel werken betekent en met je doet, teambuilding en wat persoonlijke groei en ontwikkeling betreft ontdekken hoe je door een goede voorbereiding zoveel mogelijk uit zo’n reis kunt halen.

Op verzoek begeleiden we ook reizen naar een buitenlands project. Zo hebben we ervaring met groepsreizen naar het project in Zuid-Chili, jongerenreizen naar Roemenië en projectbezoeken naar verschillende andere landen.

Voor meer informatie kun je onze contactpagina gebruiken. Of kijken op onze Facebook pagina.